Kimbrerne / 1991 Ib Nielsen

1991 Ib Nielsen, Aars Badmintonklub

Ib Nielsen blev Årets Kimbrer


I næsten 20 år har Ib Nielsen gjort en imponerende uegennyttig indsats for idrætten i Aars som træner og leder i hhv. Aars IK og Aars Badmintonklub.

Søndag eftermiddag høstede han en fortjent belønning, da han i forbindelse med Kimbrerfesten blev kåret som årets kimbrer 1991.

Ib Nielsen, som er 45 år og har boet i Aars siden 1967, virker i dag som seniortræner i Aars Badmintonklub og har tidligere haft bestyrelsesposter i både badmintonklubben og Aars IK.

Allerede i fjor var han kraftigt inde i billedet til Kimbrerværdigheden, men blev slået på målstregen af Torben Sauer.

I år var der overhovedet ingen tvivl i Kimbrerkomiteens sind.

Allerede i februar ringede formanden Hans Peter Madsen til Ib Nielsen og forberedte den badminton- og fodboldinteresserede arbejdsformand i Aars Kommune på, at han ville blive udnævnt til årets kimbrer, og den nye indehaver af titlen lægger ikke skjul på, at han føler sig både stolt og beæret over hædersbevisningen.

Der er så mange andre her i Aars, der gør et stort stykke arbejde for idrætten, så jeg må sige, at jeg blev dybt overrasket, da jeg fik at vide, at jeg skulle have Kimbrerkæden, siger Ib Nielsen.

Den mangeårige træner og leder i badminton- og fodboldklubben er i udpræget grad en idrætsleder af »den gamle skole«.

Naturligvis har jeg da somme tider syntes, at bestyrelsesarbejdet var surt, men ærgrelserne blev hurtigt glemt, når jeg kom til træning i badmintonklubben og oplevede den iver, ungdomsspillerne lagde for dagen, nævner Ib Nielsen.

Desværre må han i dag konstatere, at typer som Jens Erik Svendsen, der i en årrække »kørte« badmintonklubben næsten ene mand, er ved at være en »uddøende race«.  90 procent af den tid, vi bruger på bestyrelsesmøderne, går i dag med at snakke om økonomi, ikke mindst derfor er det blevet nødvendigt at uddelegere opgaverne, og i det hele taget må jeg nok erkende, at hvis man i dag vil gå helhjertet ind i et stykke lederarbejde, så er det nødvendigt, at man koncentrerer sig om en klub, siger han.

Opbakningen på hjemmefronten er ligeledes af stor betydning, og i forbindelse med kåringen som »Årets Kimbrer« rettede Ib Nielsen både en tak til sin familie og til de mange frivillige ledere, som har været medvirkende til, at han i går blev indlemmet i den eksklusive kimbrerklub.

Havde han haft mere tid til sin rådighed ved mikrofonen, ville Ib Nielsen også gerne have givet Kimbrerfestkomiteen en hyldest.
© Kimbrerne i Aars