Kimbrerne / 2009 Tommy Hejlskov

2009 Tommy Hejlskov. Formand for Kimbrerfesten

Kristian Larsen, formand for Kimbrerkomitéen, sagde ved udpegningen af  Årets Kimbrer 2009:


En Kimbrer med stort engagement

Vi er nu kommet til et af Kimbrerfestens højdepunkter, Kåringen af Årets Kimbrer

Dette års Kimbrer så første gang dagens lys i Østrup i det herrens år 1955. Jeg stiftede første gang bekendtskab med vedkommende i parallelklassen på Aars Skole tilbage i slutningen af 60-erne, hvor vi deltog i nogle vældige fodboldslag i gymnastiktimerne.
Dengang var der ikke meget

sportsmand over ham – det eneste fag, hvor han var stiv, var i gymnastik.


Han har tidligere spillet badminton i Østrup IF, hvor det også blev til frivilligt arbejde i badmintonudvalget.
 Efter han var blevet gift, og havde fået 3 prinsesser, medførte dette, at han blev engageret i diverse forældreråd i børnehaver, formand for gruppestyrelsen hos spejderne i 4 år, og endelig 4 år i skolebestyrelsen, der fik glæde af hans arbejdsindsats.
Hans børn har altid stået meget højt for ham, og han er stadig meget involveret i deres gøremål.
 I 1975 fik Kimbrerfesten første gang hjælp fra ham med opbygningen af scenen. Vi har sidenhen ofte måttet ligge øre til, at det er ham, der har ”opfundet” den scene vi står på her.
Efter at have klaret dette og andet arbejde for festen i en del år, blev han opfordret til at blive materielmand i Kimbrerfestkomiteen.
Dette job klarede han så i 5 år. Så var han tilpas rustet til at overtage formandsstolen. Her sad han så i ikke mindre end 13 år. Den rekord bliver vist svær at slå – jeg gør mig i hvert fald ingen forhåbninger i den retning!!
 I 2003 blev han medlem af Lions klubben her i Aars. Det er foreløbigt blevet til 2 år i bestyrelsen, men med udsigt til yderligere 3, da han lige er startet som Præsident.
 Tommy – ja det kan jo nok ikke skjules mere, hvem vi har med at gøre.
Da jeg i sin tid spurgte dig, om du ville være Årets Kimbrer, var din første kommentar: ”vil du virkelig, at jeg skal gå sammen med den flok gamle nisser”.
Ja - Tommy du må jo have indset, at du også selv bliver ældre. Du har i hvert fald sagt ja – og ja, den bemærkning må du jo så selv redde dig ud af ovre i Stakladen bagefter.
 Men du indtræder nu i rækken af Årets Kimbrere som nummer 37.
Den første, der modtog denne hæder, var netop også en tidligere formand, Grosserer P. Hostrup Pedersen helt tilbage i 1973.
Efterfølgende har både Evan Bollesen i 1981 og Christian Oksen i 1985 modtaget denne hæder, bl.a. i kraft af arbejdet for Kimbrerfesten.
 En af forudsætningerne for at blive Årets Kimbrer, er at man har udført et stort og frivilligt arbejde for sporten i Aars.
Med den indsats du har gjort gennem 18 år i Komiteen, har Kimbrerfesten udviklet sig enormt.
Dette har jo så dryppet på alle Kimbrerfestens medlemsklubber i kraft af et stort set støt stigende overskud, så der er mange mennesker der er dig en tak skyldig.
Derfor skal du have denne hæder, som er det højeste man kan opnå som frivillig leder i Aars
Kære Tommy du er en mand jeg er stolt over at kende, du er altid i godt humør, du er engageret i det du påtager dig, du er altid frisk med nye ideer, du er utroligt loyal overfor dem du arbejder sammen med, og så er du ja bare fantastisk at være sammen med.
Derfor er det mig en stor ære at kunne udnævne dig til Årets Kimbrer 2009.
Mine damer og herrer – tag rigtig godt imod Tommy Hejlskov.
© Kimbrerne i Aars