Kimbrerne / 1994 Birte Hansen

1994 Birte Hansen, Aars Badmintonklub

Badmintonleder blev årets kimbrer.
                                                                              
Hun var den første kvinde, der blev valgt ind i Kimbrerfestkomiteen og i går blev hun som den anden kvinde indlemmet i selskabet af »Årets Kimbrere«.

Jovist, Birthe Hansen fra Aars Badmintonklub har gjort sit for at mindske mændenes dominans i det lokale foreningsliv.

Kønsfællen Ellen Lindholm måtte i år afstå fra at deltage i Kimbrerfestoptoget på grund af problemer med bentøjet.

Så meget mere passende forekommer det, at der nu i det mindste er to kvinder, som er blevet hædret for deres indsats til gavn for idrætten og ungdommen i Aars.

Når valget denne gang faldt på Birthe Hansen, skyldes det først og fremmest hendes organisatoriske arbejde indenfor badmintonsporten.

Den nybagte »Årets Kimbrer« har i to perioder siddet i badmintonklubbens bestyrelse fra 1969 til 1975 og igen fra 1980 til 1988, og hun har desuden i mange år fungeret som træner i motions- og ungdomsafdelingen.

I forbindelse med Kimbrerfesten har Birthe Hansen også været en utrættelig pølsesælger.

Det sidste valgte jeg helt at forbigå i min motivation for valget af Birthe Hansen.
Havde jeg nævnt dette ville alle staks have kunnet gætte navnet på , den nye »Årets Kimbrer«, bemærker Kimbrerkomiteformand OveFrimor.

Birthe Hansen selv var både glad for og stolt over at det i år faldt i hendes lod at få Kimbrerkæden hængt om halsen.

Det er altid dejligt, når ens arbejde bliver påskønnet og især da, fordi vi her i Aars er så mange, som gør en stor indsats indenfor idrætslivet, sagde den hun.

Birthe Hansen afløser Hans Jørgen Lau Jeppesen fra Vesthimmerlands Handicapidræt. Sidstnævnte er nu indtrådt i den efterhånden store flok af forhenværende »Årets Kimbrere«.
© Kimbrerne i Aars