Kimbrerne / 2005 Lars Bjørn

2005 Lars Bjørn, Aars Håndboldklub


En bjørn af en Kimbrer


Han er født, hvor havene mødes ved Skagen, brugte en del af sin pure ungdom som FDF'er, men det blev håndbolden, der vandt i sidste ende.

Årets Kimbrer 2005 blev Lars Bjørn, der i dag efter mange år som aktiv spiller på Aars HK's førstehold og som klubformand, nu sidder som formand for klubbens eliteudvalg.

Og der er der rigtig mange gode grunde til at udråbe netop ham til den hæderfulde titel, konstaterede Tommy Hejlskov, da Lars Bjørn blev kærligt modtaget af flokken af tidligere" Årets Kimbrere". Aars HK har nemlig været Lars Bjørns liv i et utal af år.

I 1975 et år efter at klubben var dannet kom Lars Bjørn på førsteholdet, og der blev han i 18 år.

I 1991 blev til en bestyrelsespost og i 1992 til formands-posten, der holdt i seks år.
Det var år, Lars Bjørn blandt andet brugte på at vende klubbens økonomi fra skidt til sund.
Faktisk har Lars Bjørn haft en eller anden post i klubben helt siden sine unge dage, og nu er han ikke bare formand for eliteudvalget.
Han er såmænd også med i klubbens sponsorudvalg og var indtil for ganske nylig træner for klubbens piger. Alt i alt et generalieblad, der mere end opfylder kriteriet for at blive "Årets Kimbrer" mente Tommy Hejlskov.

Inden Lars Bjørn blev bortført til en kold fadøl med sine spidshornede fæller blev det både til tak og en lille opfordring.

Frivillige ledere holder trods alt ikke evigt, mindede han om.
Derfor vil jeg godt opfordre de unge idrætsfolk, der går rundt i klubberne til at tage en tørn som ledere eller trænere, når de selv engang holder op med at være aktive.
Det er værd at huske på, at der også engang var nogen, der hjalp dem i gang, og klubberne har brug for ledere.-------------------------------------------------------------------------------------En Bjørn blev Kimbrer i Aars
Der er ingen tvivl om, at Årets Kimbrer i Aars har fortjent den hæder det er at få den eftertragtede titel. Lars Bjørn, Aars, opfylder til fulde kriterierne for at blive Årets Kimbrer.
Han har i mange år gjort et stort og uegennyttigt stykke arbejde til gavn for ungdommen i Aars.

Lige siden Lars Bjørn var 14 år, har han dyrket håndbold i Aars. Som 15-årig fik han for første gang plads i bestyrelsen for Aars KFUM, og i 1991 kom han . i bestyrelsen for fusionsklubben Aars Håndboldklub. Året efter blev han formand. Han sad på posten i seks år.

I Lars Bjørns formandsperiode lykkedes det at få rettet klubbens økonomi op, så det endte med at blive en velkonsolideret klub.
Det skyldes ikke mindst en ihærdig indsats for at skaffe sponsorer til klubben. De evner han har i den retning, udnytter han og klubben stadig.
Lars Bjørn sidder i dag i klubbens sponsorudvalg, og er i øvrigt formand for eliteudvalget. Lars Bjørn har været I særdeles aktiv i klubben altid.
Foruden tillidsposterne, har han også været træner i klubben, og ikke mindst en solid sidste mand på førsteholdet.

l 18 år spillede Lars Bjørn på klubbens førstehold, og altid var han en solid sidste planke i målet.
Den position har han stadig, dog ikke på klubbens førstehold.
I en alder af 49 år er han nu fast målmand på klubbens tredjehold. Så han har hørt bemærkningen "Står du der endnu?" mange gange.

Som yngre har han to gange modtaget prisen "Årets Sportsmand" i Aars. Første gang i 1974 og anden gang i1982. .
Første gang han fik prisen var på grund af hans præstationer på det hold, der vandt europamesterskabet for ynglinge indenfor KFUM.
På det tidspunkt trænede han også et puslingehold, som han førte frem til at blive Danmarksmestre
Målbjørnen er ikke indfødt Aarsbo.
Han er født i Sjørring ved Tjele. Som 10 årig kom han til byen med sine forældre.

I dag arbejder han hos TDC, hvor han er entreprenørkontrollant.
Det job har han beklædt i syv år, men han begyndte egentlig som montør i selskabet. Lars Bjørn kan lide at have ansvar.
Derfor har han arbejdet sig op i firmaet og er nu foreløbig endt som kontrollant.
Årets Kimbrer har dog også den ekstra opgave, at undervise folk i TDC og andre udenfor i vejregler.
© Kimbrerne i Aars