Kimbrerne / 2000 Børge B. Samuelsen

2000 Børge Bloksgaard-Samuelsen, Aars Tennisklub


Kimbrerhjertet banker for tennis.Vindblæs, Aalborg, Grenå, Aars. Fodbolddommer, initiativtager til Jysk Telefon Sportsklub, tennisspiller, ildsjæl...
Det er en mand, der har sat sine spor vidt omkring, der søndag eftermiddag under Kimbrerfesten fik overrakt hjelm, kappe og titlen som "Årets Kimbrer af festens formand, Tommy Hejlskov.
Prisen går hvert år til en person, som

har udført en god og uegennyttigt indsats for byens ungdom.


Den beskrivelse passer som støbt på Børge Bloksgaard-Samuelsen.

Han er et velkendt ansigt i den lokale sportsverden, hvor han siden 1987 har koncentreret sine kræfter om byens tennisklub.
Graden af hans engagement valgte Tommy Hejlskov at understrege ved at berette om indsatsen, da klubben i 1996 begyndte at slå stregerne til byens nye Tennis- og Aktivitetscenter.
I løbet af to år brugte Børge Bloksgaard-Samuelsen 1000 timer på projektet med tegning, tilsyn og praktisk arbejde under opførelsen, remsede Tommy Hejlskov op, så publikum i Lystanlægget næsten blev stakåndede.
Børge Bloksgaard-Samuelsen lagde ud i Vindblæs Boldklub i Løgstør Kommune i 60'eme.
Her spillede han bold og fik også tid til at arrangere baller på Vindblæs Kro til fordel for boldklubben.

Derefter gik turen til Aalborg og Grenå, og i 1972 havnede Børge Bloksgaard-Samuelsen så i Aars.

Her forsatte han med at dyrke fodbold i Aars IK, hvor han også sad i senior-udvalget, blev fodbolddommer og formand for forældreforeningen.

Fra 1975 og fem år frem var han formand for Jysk Telefon Sportsforening, som han selv var med til at stifte.

I 1987 faldt hans kærlighed på tennis og allerede, året efter var Børge Bloksgaard-Samuelsen så erfaren, at han kunne se, den var helt galt med klubbens baner.

Børge Bloksgaard-Samuelsen tog konsekvensen og blev klubbens banemand, vel at mærke i den positive variant. I 1994 endte han i bestyrelsen. I dag er han

Klubbens næstformand.

DGI har også gavn af "Årets Kimbrer", der i fire år sad i tennisudvalget.

Det er alt sammen i sig selv rigeligt til at blive indlemmet i den fornemme flok af" Årets Kimbrere", forsikrede Tommy Hejlskov, der dog ikke undlod at bemærke, at Børge Bloksgaard-Samuelsen siden 1972 også har ydet en værdsat indsats under flere Kimbrerfester.


-------------------------------------------------------------------------------------Lokal ildsjæl blev Årets Kimbrer


Det er en ildsjæl med et varmt hjerte for tennis, der blev hædret med titlen ”Årets Kimbrer" i år.
Vejmester Børge Bloksgaard - Samuelsen, er ikke bare aktiv tennisspiller.
Han er også aktiv i klublivet og har ofret mere end 1000 timer af sin fritid på at tegne, føre tilsyn og udføre praktisk arbejde ved opførelsen af Aars Tennis- og Aktivitetscenter. "

Børge Bloksgaard - Samuelsen kom til Aars i 1972, men allerede i 1960'erne fik han interesse for sport. Det var i Vindblæs Boldklub, hvor han ikke alene var med på banen, men også gjorde en stor indsats når der skulle arrangeres baller på kroen til fordel for klubbens virke.

Efter en afstikker til Grenå kom Børge Bloksgaard - Samuelsen i 1972
til Aars.

Han og fru Yrsa. var blevet forældre til drengene Rene og Brian, og hvad var så mere naturligt end at faderen gik aktivt ind i Aars Idrætsklubs forældreforenings arbejde.

I forvejen sad han i seniorudvalget og var desuden fodbolddommer.

I fem år fra 1975 var Børge Bloksgaard - Samuelsen endvidere formand for den lokale afdeling af Jydsk Telefonsportsforening, som han også var medstifter af.

Egentlig var det først 1987, at Børge Bloksgagaard - Samuelsen fik interesse for livet i Aars Tennisklub. Som vejmester kunne han hurtigt konstatere, at det var galt fat med klubbens baner. Han blev banemand og kom i 1994 i bestyrelsen, hvor han i dag er næstformand.

Da talen faldt på opførelsen af Aars Tennis- og Aktivitetscenter i samarbejde med Vesthimmerlands Handicap - Idrætsforening, var Børge Bloksgaard - Samuelsen manden der kunne fremlægge tegninger til et projekt som førte til, at klubben i dag ikke alene har gode indendørs klubforhold, men også er en af de få danske tennisklubber med egen indendørs tennisbane.

Det betyder, at sporten kan dyrkes hele året og at klubben kan opnå en lejeindtægt ved andre tennisklubbers brug af hallen.

Udover at arbejde i Aars Tennisklubs regi, har Børge Bloksgaard - Samuelsen siddet i DGIs tennisudvalg i fire år.

Det er ikke så nemt at blive optaget i flokken af ”Årets Kimbrere", men Børge Bloksgaard - Samuelsen er en værdig modtager af hæderen for sit arbejde for sporten i Aars.
Hertil kommer, at han har bidraget praktisk ved gennemførelsen af Kimbrerfesten i Aars.
© Kimbrerne i Aars