Kimbrerne / 2019 Poul Erik Pedersen
2020 Korona

2019 Poul Erik Pedersen, Aars Tennisklub

 Karl Lausten, formand for Kimbrerkomitéen, sagde ved udpegningen af Årets Kimbrer 2019:
 
 Vi har fat i en person, der har   været aktiv i foreningslivet   nærmest fra vedkommende gik ud   af folkeskolen - 16 år gammel og   med i sin første forening i   landsbyen.
 Omkring 1990 blev vedkommende   bestyrelsesmedlem i en af   klubberne her i byen.
 6 år senere kunne vedkommende   kalde sig formand, og snart stod   den på et større byggeprojekt. Det   blev styret igennem med sikker hånd og stadig står som flotte faciliteter for klubbens medlemmer. 20 år blev   det til som formand.
 Ved siden af var der plads til også at være med i ungdomsafdelingen det jyske forbund og i det danske forbund inden for den pågældende idrætsgren.
 Og da børnene også var interesseret i spejder, blev det også til 8 år som kasserer i Det Danske Spejderforbund.
 I øjeblikket er vedkommende formand i Fritidsrådet i Vesthimmerlands Kommune og er på den måde med til at støtte op om foreningsarbejdet i hele kommunen.
 Det er faktisk betegnende for vedkommende, at indstillingen er kommet fra en anden klub end den, han selv hører til. Det hænger måske sammen med, at han sagde nej tak, sidst han blev foreslået. For det er   bestemt ikke fordi, hans egen klub ikke bakker op.
 Som nogle af jer nok har gættet, drejer det sig om Tennisklubben og Poul Erik Pedersen.
 Tillykke Poul Erik og tak for din store indsats gennem årene.
 
----------------------------------------------------------------
Poul Erik Pedersen blev Årets Kimbrer i Aars

Anden gang han blev foreslået som Årets Kimbrer

Søndag eftermiddag samledes de tidligere Årets Kimbrer på scenen i Valhal Teltet ved Kimbrerfesten.

De ville fejre den nye Årets Kimbrer. Ingen af de ”gamle” vidste hvem den nye ville blive, men da det blev afsløret, var alle enige om, at det var et godt valg.
Årets Kimbrer 2019 er Poul Erik Pedersen, lød det fra formanden for Kimbrerfestkomiteen Karl Lausten.
Rigtig mange i Aars kender Poul Erik Pedersen.
Han har i 10 år været formand for Aars Tennisklub og er i dag formand for tilsynsrådet. Dertil kommer en række andre aktiviteter.
Allerede 16 år gammel var han med i sin første forening. Omkring 1990 blev han bestyrelses-medlem i Aars Tennisklub. Seks år senere kunne Poul Erik Pedersen kalde sig formand, og snart stod den på det større byggeprojekt. Det blev styret igennem med sikker hånd, og stadig står det med flotte faciliteter for klubbens medlemmer. Efter 20 år gav han stafetten som formand videre.
Ved siden af bestyrelsesarbejdet var der plads til også at være med i ungdomsafdelingen, det jyske forbund og i det danske forbund, inden for tennissporten.
Og da børnene også var interesseret i spejder, blev det også til otte år som kasserer i Det Danske Spejderforbund.
Det er faktisk anden gang at Poul Erik Pedersen er foreslået som Årets Kimbrer. Første gang afslog han tilbuddet.
-------------------------------------------------------------
 Årets Kimbrer i 2019 tog sættet hjem

Poul Erik Pedersen har ydet en kæmpe indsats i Aars tennisklub, og for ham er det slet ingen borgerpligt, men en fornøjelse.

Poul Erik Pedersen fra Aars Tennisklub blev søndag eftermiddag budt velkommen i en eksklusiv lokal klub, hvor medlemmerne bærer uldkofte og blanke hjelme med horn.
Det skete i teltet Valhal på Kimbrer-festpladsen i Aars, hvor komiteformand Karl Lausten kårede den 59-årige foreningsildsjæl til Årets Kimbrer.
Frivillighed er gået prisvinderen i blodet. Siden Poul Erik Pedersen som 16-årig kom med i en forening for første gang er det gået slag i slag.
Poul Erik Pedersen kendes især for sine 20 år som formand for tennisklubben, hvor han sikrede medlemmerne flotte faciliteter. For tiden står han i spidsen for fritidsrådet i Vesthimmerlands Kommune.
Nogen siger: Nu har jeg gjort min borgerpligt. Sådan ser jeg ikke på det. Det er ingen pligt. Jeg får noget tilbage på det menneskelige plan, lærer en masse folk at kende og hjælper måske nogen, som er i livskrise.
- Vi har stort set altid været aktive, der hvor vores børn var til håndbold, spejder og tennis. Det er blevet en stor del af vores families liv, siger Poul Erik Pedersen og hentyder dermed til, at hustruen Grethe Hansen også har ydet sit
© Kimbrerne i Aars