Kimbrerne / 2023 Kenneth Pedersen

2023 Kenneth Pedersen, Aars Idrætsklub

Martin Dahl, formand for Kimbrerkomitéen, sagde ved udpegningen af Årets Kimbrer 2023 Kenneth Pedersen:
 
 Om Årets Kimbrer kan   siges: er født 21/6-1971   på Farsø Sygehus -   yngste barn i en   søskendeflok på 3 - far   var tømrer – mor passede
 hjemmet
 Gik de 7 første skoleår på   Ullits Skole - 8 og 9   klasse på Farsø Skole   EFG-basisår 1987/1988 i   Aars,
 Udvekslingsstudent i USA   1988/1989 - HF i Ranum   1989 – 1991
 Salgselev KFK   (foderstofbranchen) Farsø 1991 – 1993 - Brdr. Ewers i Sønderborg (foderstofbranchen) 1994 – 1996
Ejner Hessel 1996 – 2000 (solgte varebiler og lastbiler) - Selvstændig bilforhandler – Bilmessen Farsø og Aars - 2001 – 2003
Solgte landbrugsmaskiner fra 2004 – 2007
Ansat i leasingbranchen siden 2007 - Er i dag ansvarlig for leasingafdelingen i Sparekassen Danmark
Mødte mit livs kærlighed i 1988, og fejrede sølvbryllup denne sommer
2 voksne sønner – den ene bor i Aars den anden i Aalborg, blev farfar for 4 måneder siden – skøn titel
Startede til fodbold i 1977 i Farsø/Ullits IK - spillede der frem til 1988
Efter hjemkomst fra USA begyndte at spille fodbold i Hvalpsund IF – store broderen var nemlig træner derude
Begyndte at spille fodbold i Aars IK i 199. Har spillet i Aars IK uafbrudt med undtagelse af afstikkeren til Sønderjylland fra 1994 – 1996
Spiller stadig fodbold på flere hold i Aars IK. Træner hver mandag året rundt sammen med grandoldboys drengene, er pt. træner for tredjeholdet herresenior i Aars IK

Andre fritidsinteresser gennem tiden:
Jytte Delmars danseskole som dreng - fodboldtræner for puslingedrenge i Farsø/Ullits IK som 13 årig
Basketball-træner i Ullits i 1990 - Spillet badminton gennem flere år
Været spejder i Ullits gennem flere år, spillet håndbold i et par år i Farsø HK
Været i bestyrelsen i Aars IK gennem mange år
Været formand i lige så mange år (8 år), formand for kunstgræsbaneforeningen i Aars IK siden 2016 - medlem af seniorudvalg i Aars IK - medlem af sponsorudvalg i Aars IK
Sidder i bestyrelsen på HCI – Haverslev.

Ideer/tiltag fra Årets Kimbrer, der gennem tiden er kommet i luften:
2011: ”gamle” juletræer indsamles i byen af rejseholdet for at generere penge til turen
2013: - eget spillesæt hvert år til ungdomsspillerne i Aars IK med eget navn på ryggen og idemand bag klubbens mascot Ferdinand (se hvor flotte ungdomsspillerne fra Aars IK var i optoget igen i år i deres flotte spilledragter)
2015: med i arbejdsgruppen bag kunstgræsbanen der bevilges af byrådet i 2014 – banen i Farsø Ullits IK opføres i 2015 og banen i Aars IK opføres i 2016
2017: samlede årgang 1999/2000 fodbolddrengene i en ny U19 årgang som træner, med opbakning fra over 40 spillere – stammen af disse spiller i dag seniorfodbold i Aars IK
Et stort tillykke til Kenneth.

-----------------------------------------------------------

Ugens portræt

Fodboldmand er Årets Kimbrer

Lykønskninger har der været mange af, siden 52 årige Kenneth Pedersen søndag blev hædret som Årets Kimbrer 2023 for en mangeårig frivillig indsats som spiller, træner, for-mand, idemand.
Foregangsmand og udvalgsmand i Aars Idrætsklub, hvor han har været meldlem af siden 1991.
Det frivillige arbejde kombineres med en leasing af landbrugs- og entrepre-nørmaskiner, som har bragt ham vidt omkring.
Kenneth Pedersen kommer fra Ullits, hvor han voksede op med sine to søskende, og i en tidlig alder, begyndte at gå til fodbold, det har aldrig stoppet.

Efter folkeskolen tog han en Hf-eksamen og begyndte sin karrieremæssig løbebane allerede som 19-årig, og fulgt af sin kone Lone Stubberup.
De mødte hinanden til et halbal i Aars i 1989, flyttede sammen et par år senere, blev gift i 1998 og har altså fejret sølvbryllup tidligere i år.
Efter en tid hos KFK i Farsø flyttede parret til Sønderborg i 1994, hvor Kenneth Pedersen havde fået en lignende stilling.
Det blev til to år i det sønderjyske, inden Vesthimmerland trak det unge par hjem igen, hvor Kenneth Pedersen fik en stilling som produktionskonsulent.
Derefter blev han selvstændig og overtog sammen med en kompagnon bilfirmaet Morten Nielsen A/S i Farsø udvidede med en afdeling i Aars, hvor han og Lone var flyttet til. Og havde fået sønnerne Rasmus og Robert,
Da den ældste søn begyndte til fodbold som fireårig, begyndte far som træner i Aars Idrætsklub, som har haft fornøjelse af Kenneth Pedersen arbejde lige siden, og han har haft fornøjelsen af at træne begge sine sønner.
Et højdepunkt for alle tre var i en kamp i Rørbæk i Serie 5, hvor de som sandsynligvis var de første far-og to-sønner i startopstillingen.
En oplevelse med Rasmus og Robert som Kenneth Pedersen både er lidt stolt over, og fortsat kan varme sig lidt over.
Karrieren fortsatte også, bilfirmaet blev solgt, og Kenneth Pedersen fik arbejde i et leasingsfirma, vandt flere priser som bedste sælger, skiftede arbejde, og skiftede igen for at blive selvstændig konsulent inden for leasing løsninger.
Konsulentfirmaet blev solgt i begyndelsen af 2022, og nu arbejder han som lesingchef for Sparekassen Danmark
Der har altså været en del skift i karrieren og bopælen.
Han og familien er flyttet en del gange, indtil de købte hus på Gislumvej, hvor de nu får besøg af drengene, der er flyttet hjemmefra.
Faste holdepunkter har været familien og Aars IK.
Kenneth Pedersen træner i dag tredjeholdet, spiller grand-old-boys fodbold, og udviklingen i klubben har han også det i som formand for kunststofgræsbanen foreningen, der fik anlagt baner i Farsø, Ullits og Aars gennem et godt samarbejde.
Seneste skud på stammen er nye omklædningsrum, der har betydet mange flere spillere til træningen – så mange at Kenneth Pedersen sjælden får chancen for at spille med de mange unge.
Han og Lone har det frivillige arbejde som en fælles interesse, og har begge travlt med det, men ikke mere end de er gode til at trække stikket og tage på ferie sammen og så komme hjem og fortsætte med at gøre en indsats.

-----------------------------------------------------------


Kenneth Pedersen blev Årets Kimbrer 2023.

Årets Kimbrer 2023 er Kennth Pedersen, der modtog hæderen for hans mangeårige frivillige arbejde i foreninger og særligt Aars IK.
Prisen modtog han på scenen i anlægget fra Kimbrerfestkomiteens Martin Dahl og Merete Mølgaard.
- Da jeg fik det at vide af Martin for et par uger siden, blev jeg lidt stolt. Det er det fornemmeste selskab, man kan komme i. Også en stor tak til min famlie og Lone. Det frivillige foreningsliv fylder meget hjemme hos os, og der er så mange muligheder for at hjælpe. Se bare på Kimbrerfestkomiteen, der laver så fantastisk et stykke arbejde. Tak for prisen, sagde Kenneth Pedersen bl.a. i sin tale og han blev taget imod med store klapsalver.

© Kimbrerne i Aars