Kimbrerne / 2002 Helen Schøning

2002 Helen Schøning, Aars Gymnastikforening


Årets Kimbrer 2002


Søndag eftermiddag var det smukke og solsvøbte Lystanlæg i Aars klædt på til fest.

Traditionen tro skulle Årets Kimbrer udnævnes på denne Kimbrerfestens sidste dag, og det skulle ikke gå ubemærket hen.

På den lille festdekorerede ø i anlæggets sø vrimlede det med kimbrerklædte festdeltagere, og på den anden side af vandet havde mange sommerklædte tilskuere taget opstilling i god tid for at få et godt udsyn, når ceremonien gik i gang.

Og de skulle ikke vente længe. Flankeret af mange års "eks-kimbrere" trådte festkomiteens formand Tommy Hejlskov op på scenen med et diplom i den ene hånd og en mikrofon i den anden.

Så skal vi til afsløringen af Årets Kimbrer 2002, sagde formanden og tog fat på sin præsentation.

Personen vi har valgt i år, har boet her i byen i 30 år. Gennem alle årene har der været en stor kontakt til foreningslivet, som en stabil person, man har kunnet stole på, og som har gjort et stort stykke arbejde for at engagere børn og unge i idrætten, fortsatte Tommy: Hejlskov og begyndte at remse en lang liste af aktiviteter op, der kendetegnede og medvirkede til årets valg.
Men til sidst kunne Tommy Hejlskov endelig løfte sløret! for, hvem bestyrelsen havde valgt.

Velkommen til Årets Kimbrer 2002. Tag godt imod Helen Schøning.

Den ærefulde titel som Årets Kimbrer uddeles hvert år, og i år kunne man fejre 30 års jubilæum for kåringen.

Den fornemme titel går til en, som har gjort meget for forenings- og idrætslivet i byen, og i år faldt valget altså på Helen Schøning.
Hun har siden 1976 haft fingrene i næsten alle slags sportsgrene, og hun har også været meget aktiv i det lokale foreningsliv.

Jeg er utrolig glad og stolt. Det er en kæmpe. ære at blive udnævnt til Årets Kimbrer 2002.
Det er dejligt at blive påskønnet for det arbejde, man har gjort, og det er skønt at få sådan et skulderklap.

Det, jeg bliver hædret for, er jo mit daglige arbejde, som er frivilligt og ulønnet.
Så en stor del af æren skal gå til min familie, som altid har været meget forstående over for mit frivillige arbejde, sagde en lykkelig Helen Schøning alias Årets Kimbrer 2002.

Forude venter nu et år med officielle pligter og gøremål, som traditionen byder følger med titlen som Årets Kimbrer.
Jeg er ikke helt blevet indviet i, hvad der skal ske endnu. Men jeg kan i hvert fald forstå, at der knytter sig en masse ritualer til posten. Men det afskrækker mig nu ikke, grinte Årets Kimbrer 2002.-------------------------------------------------------------------------------------


En gymnastisk Kimbrer i Aars


Årets Kimbrer i Aars har, igennem de 30 år hun har boet i byen, deltaget i adskillige sportsgrene og oplært mange gymnaster. Men hun har også gjort meget for børn med specielle behov og kørt Europa rundt på motorcykel.
Lærer Helen Schøning, Aars, modtog titlen som Årets Kimbrer med stor glæde, og selvom mange nok var i tvivl om, hvem der skulle udnævnes, da den anonyme omtale blev læst op, var ingen i tvivl om, at det var en fortjent hyldest der blev hende til del.

Gennem de 30 år har Helen Schøning sat sig dybe spor i Aars Gymnastikforening.

Hun var en dygtig gymnast, da hun kom til byen og kom hurtigt med på repræsentationsholdet. Det bragte hende blandt andet til Gymnastradaen i Berlin i 70'erne.

Helen Schøning kommer fra Haderslev. Lige siden hun kom med i gymnastikforeningen i Aars, har hun taget del i lederarbejdet.
Hun begyndte som leder af mærketræningen og har siden trænet børnehold, mor og barn hold, teenageres, voksne, motionister, jazzgymnastik, voksne opvisningshold og sågar foreningens opvisningshold.

Men det er ikke kun på hal gulvet hun har ydet en stor indsats, også i mødelokalerne har hun været særdeles aktiv.

I seks år, fra 1986 til 1992, var hun formand for Aars Gymnastikforening. I fire år har hun været bestyrelsesmedlem i AKSI, heraf de tre som formand. I den forbindelse har hun også siddet i Folkeoplysningsudvalget.

Hun trådte ud af begge dele i foråret.

Det var i hendes formandsperiode Aars Gymnastikforening fik sine første klublokaler.

Til daglig er Helen Schøning lærer på Aars Skole. Det ville naturlig- vis være nærliggende at tro, at hun var fast gymnastiklærer, men sådan er det ikke længere.
I skolen har hun nemlig kastet sig over et andet emne -specialskolebørn.
Helen Schøning begyndte rigtig nok som idræts lærer, men i dag har hun udelukkende timer i specialskoleafdelingen helt efter eget ønske.

Erfaringen derfra har hun også overført i gymnastikforeningen. Her etablerede hun for nogle år siden specialgymnastik for børn med motoriske vanskeligheder.
Hun har også prøvet at oprette trampolinhold, hvor der også deltog handicappede.

Gymnastikpigen og ægtefællen, Poul Schøning, har en særlig sommerfornøjelse.
De nyder at dreje gashåndtaget på hver sin motorcykel og trille ned gennem Europa. Et af målene har blandt andet været Balkan.
© Kimbrerne i Aars