Aktiviteter / Fiskeriet

Fiskeriet

 

 
Se artikler og billeder fra fiskeriet 
 
 
20061993 - 1991
 
 
 
 
2006
 
   
Fiskeriet sat igang                            Fisk mærkes med kobbertråd
 
 
   
 Evan, Ejner, Birte og Helen                Erik og Lars
 
 
 
 
 
 
1993
 
Put and Take i SkøjtesøenDet går aldrig i fisk, når Kimbrerfesten arrangerer ørredfiskeri torsdag aften. Denne del af festen er nemlig lagt i hænderne på de gamle »Årets kimbrere«, som sørger for den praktiske afvikling med salg af fiskekort og udsætning af ørreder i Skøjtesøen. En anonym giver skænker hvert år masser af flotte fisk til Kimbrerfestens ørredfiskeri, således at de mange håbefulde lystfiskere virkelig har noget at komme efter. Det årlige »Put and Take« i Skøjtesøen er nemlig en begivenhed, som trækker mange deltagere år efter år. Variationen i udstyr og grej er lige så stor som i alder hos fiskerne. Men det er mændene, som er i overtal, når der skal fiskes. Med vekslende held sendes krog, madding og snøre ud i vandet og rundt om langs søen kan man høre begejstrede udbrud, når en fisk bider på krogen. Nogle lystfiskere kan drage hjem med en enkelt fisk, mens andre er mere heldige, eller dygtige, og kan drage hjem med tasken fuld af ørreder. En del ørreder er mærke; er man heldig at få sådan en ka'l på krogen, er der dobbelt gevinst: Man får både en flot fisk og en tillægsgevinst i form af lystfiskerudstyr. De gamle kimbrere har alt parat, og torsdag aften er det blot at møde op og indløse sit fiskekort, så kan man være med i årets store lystfiskerbegivenhed i Aars. God fangst!
 
 
 
1991
 
Lystfiskerne måtte vise tålmodighed
Ørreder var ikke nemme at narre på krogen

Med en bestand på 300-400 nyudsatte ørreder i Skøjtesøen skulle man tro, det var en enkel sag at få en fisk på krogen.
Men helt så let er det nu ikke, måtte de lokale lystfiskere konstatere, da årets Kimbrerfest i går blev indledt med det traditionelle ørredfiskeri.
Først efter omkring en halv times fiskeri blev den første mærkede ørred indleveret i fiskekort boden, og i det hele taget var der mange, som måtte væbne sig med tålmodighed, før de fik bid.
13-årige Benny Nielsen fra Hornum var en af de heldige undtagelser. Første gang han smed snøren i vandet, kunne han trække en ørred i land, og kort efter lå der endnu en ørred og sprællede i græsset ved siden af den unge lystfisker.
Generelt var trængselen ved Skøjte- søen i går ikke helt så stor som sædvanligt.
Det er egentlig lidt overraskende i betragtning af det gode vejr, men groft sagt er her vel kun halvt så mange mennesker, som her plejer at være, lød det med beklagelse fra Årets Kimbrer 1990, Torben Sauer. .
Sammen med de øvrige Årets Kimbrere« vil det fremover være hans faste opgave at arrangere ørredfiskeriet i forbindelse med Kimbrerfesten, men de gamle kimbrere er åbne over for at påtage sig andre opgaver også, understreger Torben Sauer og en anden tidl. Årets Kimbrer, Birger Pedersen.
Vi snakkede netop på vores sidste møde om, at det egentlig er synd, at byen ikke bruger os gamle kimbrere noget mere på samme måde som Aalestrup f. eks. bruger deres Knaberkonge og Knaberpige.
Viljen er i hvert fald til stede, hvis nogle skulle finde på at bede os om at servere til næste års damefrokost i Messecenteret eller affyre startskuddet til Kimbrerfestløbet, nævner Torben Sauer og Birger Pedersen.
l øvrigt kan Aars borgerne lige så godt nu begynde at forberede sig på, at de nok bliver nødt til at tage overtøjet med til Kimbrerfest. Godt nok ser det ud til, at solen vil skinne om dagen, men efter solnedgang var det nu forholdsvis køligt at opholde sig ved Skøjtesøen.

De gamle »Årets Kimbrere« vil gerne påtage sig flere opgaver i Aars,
Hvis bysbørnene skulle finde på at bede dem om det.
Her har seks af kimbrerne taget plads ved bredden af Skøjtesøen. Forrest fra venstre ses Birger Pedersen, Torben Sauer og Carlo Henriksen. I bageste række fra venstre sidder Erik Gedebjerg, Herluf Kold Hansen og Evan Bollesen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Kimbrerne i Aars